همه چیز درباره خودرو برقی بهمن موتور هونگچی E-QM5
بعد از نیاز کشور به ورود خودروهای برقی شاهد معرفی خودروهای برقی خودروسازان هستیم یکی از این مدل ها هونگچی E-QM5 بهمن موتور با ۱۹۰ اسببخار قدرت است که احتمالا تا اواخر این هفته از گمرک ترخیص خواهند شد. این سدان برقی چینی یکی دیگر از محصولات هونگچی در بازار ایران خواهد بود که توسط گروه بهمن عرضه میشود. شاید باور این موضوع سخت باشد. اما محصولات برند Hongqi از برندههایی مانند BYD، چانگان، چری و حتی فولکسواگن و کیا – هیوندای باکیفیتتر است.
همانطور که میدانیم، بهمن موتور قرار است در طول ماههای آینده برندهای بسیاری را به سبد عرضه خود اضافه کند. یکی از مهمترین برندهای این خودروساز داخلی هم Hongqi است.
فعلاً ورود دو محصول هونگچی به ایران قطعی شدهاست. ابتدا عرضه هونگچی H5 صد درصد شد و سپس قرار است هونگچی E-QM5 هم توسط BM Cars به بازار بیاید. منابع آگاه اعلام کردند که نخستین نمونههای هونگچی E-QM5 احتمالاً تا اواخر این هفته از گمرک ایران ترخیص خواهند شد.
هونگچی E-QM5 نخستین بار در سال ۲۰۲۱ در نمایشگاه Haikou Mobility رونمایی شد و از سپتامبر (شهریور ماه) همان سال وارد بازار خودرو چین شد.
بر اساس یک نظرسنجی مستقل که به ارزیابی خودروهای برقی پرداخته است، هونگچی E -QM۵ جزو ۵ خودروی برقی مطمئن جهان شناخته شده که در این ارزیابی بیش از ۴۰ خودروی برقی بررسی شده است. در این ارزیابی هونگچی E -QM۵ هم رده تسلا Y و تسلا ۳ قرار گرفته و البته بالاتر از تسلا ۸ ایستاده است که نشان از جایگاه استوار آن در بازارهای جهانی است.
هونگچی E-QM5 در بازار خودرو چین با دو موتور الکتریکی متفاوت به دست مشتریان میرسد. موتور ضعیفتر این خودرو ۱۳۶ اسب بخار نیرو و ۲۶۰ نیوتنمتر گشتاور تولید میکند.
این موتور که در محور جلو هونگچی E-QM5 قرار دارد، نیروی خود را از یک مجموعه باتری Lithium iron phosphate به حجم ۵۴ کیلووات ساعت میگیرد.
براساس اطلاعات رسمی Hongqi، مصرف انرژی در این خودرو در ازای هر صد کیلومتر، ۱۳.۵ کیلووات است. این برند چینی اعلام کرد که E-QM5 در مدت زمان ۳۰ دقیقه میتواند با استفاده از شارژهای شارژ سریع، باتریهای خود را از ۲۰ تا ۸۰ درصد شارژ کند.
این نسخه از E-QM5 با باتریهای ساخت برند Freddie به دست مشتریان میرسد که در هوای سرد با گرمکن به دمای ایدهآل میرسند. ضمن اینکه در شرایط آب و هوایی گرم، با استفاده از مکانیزم گردش آب به دور باتریها، خنک خواهند شد.
نسخه هیجانانگیزتر هونگچی E-QM5 دارای موتور الکتریکی ۱۹۰ اسب بخاری است که میتواند ۳۲۰ نیوتنمتر گشتاور به چرخهای جلو این خودرو ارسال کند.
باتریهای Ternary lithium battery (سهگانه) این مدل ساخت کمپانی مشهور CATL هستند و تا ۸ سال یا ۱۵۰ هزار کیلومتر هم گارانتی دارند. مدل ۱۹۰ اسب بخاری این خودرو در سه نسخه ۴۳۱، ۵۶۰ و ۶۲۰ به فروش میرسد که بیانگر میزان پیمایش آن با یکبار شارژ است. باتریهای مدل ۴۳۱ کیلومتری ساخت برند Jiangsu Times است.
به دلیل آنکه حجم باتریهای مدل قویتر ۸۲ کیلووات هم میرسد، مدت زمان شارژ این نسخه از ۲۰ تا ۸۰ درصد با شارژرهای سریع هم ۴۲ دقیقه اعلام شد.
هر دو نسخه ۱۳۶ و ۱۹۰ اسب بخاری هونگچی E-QM5 با گیربکس تک سرعته نیرو و گشتاور موتور الکتریکی این خودرو را به محور جلو آن منتقل میکنند.
همانطور که در تصاویر نیز مشخص است، E-QM5 در نمای خارجی شباهت بسیار زیادی به محصولات رولزرویس دارد. این شباهت اما اتفاقی نیست.
طراحی بیرونی این خودرو زیر نظر مدیر طراحی اسبق رولزرویس یعنی Giles Taylor انجام شد. همانطور که میدانیم Giles Taylor از سال ۲۰۱۹ یعنی زمانیکه از رولزرویس جدا شد، در هونگچی فعالیت خود را ادامه داد.
اینکه E-QM5 سدان زشت یا زیبایی است را میتوان به سلیقه بازار واگذار کرد. شاید برخی افراد در نگاه اول آن را متفاوت توصیف کنند و این احتمال وجود دارد که بعضی از مخاطبان دیزاین آن را نپسندند.
اما نمیتوان طراحی آن را بدون عیب و ایراد دانست. E-QM5 در مجموع تناسب ظاهری مناسبی دارد، اما شاید بهتر بود جای دستگیرههای درب این خودرو روی خط شانه آن قرار گیرند تا حس بهتری را در نمای جانبی به مخاطب منتقل کنند.
نمای عقب این خودرو هم منتقدان و متعصبان خاص خود را دارد. شاید کمی طول بکشد که خریداران ایرانی به این نما عادت کنند. چراکه بیش از اندازه چینی است.
در نمای داخلی اما از آن دیزاین عجیب و غریب بیرونی خبری نیست و با تریم تیپیکال یک خودرو برقی رو به رو هستیم. مانیتور ۱۰ اینچی و دستهدنده الکترونیکی نخستین المانهایی هستند که به چشم میآیند.
فقط کاش کلاستر روبروی راننده بهجای نمایش عقربههای آنالوگ، دیجیتالی بود تا حس مدرن بودن در این خودرو بیشتر تقویت شود. اما نکته مثبتی که بسیاری از رسانههای چینی و حاشیه خلیجفارس درباره هونگچی E-QM5 اعلام کردند، کیفیت فوقالعاده ساخت آن است.
امکانات رفاهی هونگچی E-QM۵
تمامی نسخههای لوآپشن و فولآپشن هونگچی E-QM5 دارای ترمز پارک برقی و رینگهای ۱۸ اینچی هستند که با دو نوع تایر ۲۱۵/۵۵ و ۲۳۵/۵۰ قابل خریداند. البته، تایر زاپاس در هیچ کدام از نسخههای این خودرو برقی وجود ندارد.
ترمزهای ABS و EBD، ترمز کمکی BA، سامانههای کنترل کشش و پایداری، TPMS، ایربگهای راننده، سرنشین کناری و جانبی (ایربگ پردهای در مدل فول وجود دارد) جزء لیست امکانات این خودرو هستند.
علاوه بر این موارد، در هونگچی E-QM5 دوربین دید عقب، کروز کنترل، قابلیت انتخاب حالتهای رانندگی، سامانه کنترل شروع حرکت خودرو در سربالایی، هشدار برخورد از جلو، ترمزهای فعال و استارت دکمهای هم به عنوان امکانات رفاهی به خریدار عرضه میشوند.
تنظیم زاویه فرمان در همه مدلها دستی است و مدلهای گرانتر با دوربین ثبت وقایع به دست مشتریان میرسند. یکی از موارد عجیب در این خودرو، صندلیهای ردیف اول آن هستند.
تنظیم صندلی راننده فقط در جهتهای جلو و عقب بهصورت برقی انجام میشوند. اما تنظیم زاویه کمر و ارتفاع آن دستی است. امکان تهویه صندلی هم فقط برای راننده وجود دارد. حال آنکه صندلی سرنشین کناری تمام برقی (در جهتهای جلو و عقب و زاویه کمر) است.
همانطور که عنوان شد، مانیتور لمسی ۱۰ اینچی در همه مدلهای هونگچی E-QM5 وجود دارد و همه تیپهای این خودرو هم با چراغهای LED به فروش میرسند.
امکاناتی مانند نورپردازی داخلی، سنسور باران (در برخی مدلها)، تهویه مطبوع دو کاناله، خروجی تهویه برای سرنشینان عقب و فیلتر PM2.5 هم لیست امکانات رفاهی نه چندان زیاد این خودرو برقی را کامل میکنند.
همانطور که مشاهده شد، خبری از رادارهای مختلف و صندوق عقب برقی و خیلی از امکانات در این خودرو نیست. به همین دلیل شاید قیمت فروش این خودرو در چین هم پایین باشد.
قیمت هونگچی E-QM۵
کی دیگر از موارد جالب در هونگچی E-QM5، شیوه قیمتگذاری این خودرو برقی در چین است. مدلهای ۱۳۶ اسب بخاری ضعیفتر این خودرو در نمایندگیهای هونگچی قیمت بالاتری نسبت به مدلهای ۱۹۰ اسب بخاری دارند.
دلیل آن این است که مدلهای ۱۳۶ اسب بخاری تا ۵ سال یا ۵۰۰ هزار کیلومتر گارانتی تعویض باتری دارند. اما مدلهای ۱۹۰ اسب بخاری این گارانتی را در ۱۵۰ هزار کیلومتر ارائه میکنند.
به غیر از این، دلیل ارزان بودن نمونههای ۱۹۰ اسب بخاری این است که میتوان باتریهای این خودرو را اجاره کرد. یعنی شما بهای کلی خرید خودرو را میپردازید، اما باتری آن را اجاره میکنید. به همین دلیل، قیمت نهایی آن پایینتر است.
ارزانترین مدل ۱۹۰ اسب بخاری هونگچی E-QM5 در چین ۱۲۲ هزار و ۸۰۰ یوان قیمت دارد. این رقم معادل ۸۳۵ میلیون تومان است. این نسخه ۴۳۱ کیلومتر پیمایش دارد و حداکثر سرعت آن به ۱۳۰ کیلومتر در ساعت میرسد.
گرانترین نمونه ۱۳۶ اسب بخاری این خودرو برقی هم به قیمت ۲۳۹ هزار و ۸۰۰ یوان به فروش میرسد که معادل یک میلیارد و ۶۳۰ میلیون تومان است.
گزینه منطقی واردات برای هونگچی E-QM5 انتخاب مدل ۱۹۰ اسب بخاری با پیمایش ۵۶۰ کیلومتری است که حداکثر سرعت آن به ۱۶۰ کیلومتر در ساعت هم میرسد. این تیپ از E-QM5 در چین که باتری ۷۴.۹ کیلووات ساعتی دارد، به قیمت ۱۹۹ هزار و ۸۰۰ یوان به فروش میرسد که معادل یک میلیارد و ۳۵۸ میلیون تومان است.
باید دید کدام تیپ از این خودرو توسط مسئولین بهمن موتور برای واردات به بازار ایران انتخاب شدهاست. در نهایت میتوان گفت که برند هونگچی برخلاف بسیاری از برندهای چینی که در ایران به فروش میرسند، کیفیت بسیار بالایی دارند. محصولات این برند علاوهبر امارات در ترکیه هم به فروش میرسند که قابلیت رقابت با بسیاری از برندهای جهان را دارند.